Droomkamers

Een ruimtelijke installatie die de grenzen tussen kunst en architectuur opzoekt. Een middel voor communicatie tussen ruimte en gebruiker. Deuren vertellen ons veel over de ruimte waar we ons in bevinden, maar nog meer over de ruimte achter de deur.

Twee kale en saaie muren in het universiteitsgebouw hebben nu een deur gekregen. Realistisch genoeg om mensen te laten denken dat ze er altijd al waren en tegelijkertijd zo nep mogelijk. Dit gaf ons de mogelijkheid om aan mensen te vragen wat ze achter deze deuren hoopten te vinden.

Door te vragen om een tekst en een schets hebben we studenten en docenten van de Universiteit Antwerpen gevraagd te vertellen wat ze graag achter de deur zouden vinden. Dit gaf ons een inzicht in de fictieve ruimte achter de deur en maakte ook direct duidelijk op welke manieren het gebouw nog kan verbeteren.

De uitkomsten verschillen van groots tot minimalistisch, van intiem tot komisch en van reƫel tot utopisch. Alle verhalen en schetsen zijn samengevoegd in deze bundel.Droomkamers Droomkamers Droomkamers Droomkamers

door Dimitri Abrams, Antoine Coxe, Marie Missoorten & Jeroen Wijnhorst